måndag, januari 06, 2014

The Witch Hirvi Kalpea


Min Tve-svansade, albino häxa Hirvi kalpea. eller loka...eller något annat....

Just nu är hon bara en sido karaktär men gillar henne så mycket så hon kanske får en större roll eller en egen historia, vi får se, hon är i samma universum som Tove (från inläggen "Devils trap", "Happy new year", "Shameless" och förra årets "Tove och Draken" inlägg.) 
Tove, som antagligen inte kommer heta Tove så länge till för det passar inte längre.
Och Storyn kommer nog inte heta Tove och draken heller, eller de vet jag att den inte kommer, men titeln "Phantasm" som jag funderade på med, den tror jag inte på längre heller...
Fick därimot tips om namnet Fylgja, som jag egentligen inte gillar ljudet av men vars innebörd passar storyn perfekt.

från Wikipedia;- a fylgja (Old Norse, literally "someone that accompanies,"[1] plural fylgjur) is a supernatural being or creature which accompanies a person in connection to their fate. Fylgjur usually appear in the form of an animal and commonly appear during sleep, but the sagas relate that they could appear while a person is awake as well, and that seeing one's fylgja is an omen of one's impending death.

Men de finns redan ett Spel med de namnet, så kanske inte går att använda ändå, men eftersom storyn är långt ifrån klar, så jag kommer inte sätta titeln än på ett tag. Så den kommer nog ändras många gånger om tills dess.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar